Pronkarchitectuur is blikvanger voor Blauwe Boulevard

Standaard

Architect Alfredo De Grigorio samen met nog een paar anderen tekent de plannen voor het Stadshavenproject op het terrein van de voormalige Aveve en O’Cool met een uitloper naar de Stokerijstraat in het kader van de verdere invulling van de Blauwe Boulevard.

Om klasse en aandacht uit te stralen werd geopteerd voor Italiaanse architectuur met veel glas, gebogen gebouwen, grote terrassen en een panoramisch uitzicht op de kanaalkom.

In 2015 verschijnen er 62 wooneenheden in een sociale mix met verkoopprijzen van 149.000 euro voor 55 m² bewoonbare oppervlakte en zeven penthouses met terras en zwembad voor 1,5 miljoen euro. Bovendien zijn er ook 81 ondergrondse parking en gelijkvloers plaats voor vier handelszaken voorzien.

Doorheen de heraangelegde Stokerijstraat rijdt er geen verkeer, behalve fietsers en wandelaars en de Spartacustramlijn op energetische sporen. Veel groen zorgt voor de complementaire invulling.

Dat er een sociale mix komt in de bewoning van Stadshaven is positief, maar we houden ons hart vast als de elite architect meer aandacht gaat hebben op de ethiek dan de gebruiksvriendelijkheid.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s