Gratis openbaar vervoer voor doelgroepen is voor politiek nog even houdbaar

Standaard

Als we de Brusselse CD&V uit monde van minister Grouwels mogen geloven, is het gratis houden van het openbaar vervoer voor doelgroepen zoals -19- en +65 jarigen onhoudbaar voor Vlaanderen en zal de Vlaamse CD&V wel snel de zeilen bjizetten om de afschaffing te eisen, zelfs in 2014 in het jaar van de moeder aller verkiezingen op Europees, federaal en gewestelijk niveau.

N-VA Hasselt zal dit graag horen, want Lies Jans pleitte al in een TVL-debat met mobiliteitsschepen Rob Beenders om dat gratis verhaal helemaal te schrappen op Vlaams niveau, wegens te duur. Volgens haar komt er dat nog wel van. Maatschappelijke kwetsbaren worden ontzien door een aparte regeling.

SP.a Hasselt met de groenen blijven echter achter hun standpunt, dat enkel de middengroep tussen 19 en 64 jaar 0,60 euro per busrit met een tienrittenkaart vanaf 1 januari 2014 zullen betalen. De rest reist gratis.

Veel zal afhangen van het toekomstig standpunt van de CD&V of zij dat SP.a-standpunt zullen blijven steunen, niettegenstaande het standpunt van N-VA in de Vlaamse regering anders lijkt dan dat van de Hasseltse partij-afdeling, ook gezien in de ontwikkelingen rond de goedkeuring van de aanleg van de sneltramlijn Hasselt-Maastricht.

De toekomst zal klare wijn moeten schenken.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s