Hasselaren tonen weinig interesse voor mobiliteit, behalve als er iets in hun nabije omgeving gebeurt

Standaard

Hasselaren liggen precies niet wakker van de mobiliteit in hun stad. Getuige hiervan waren de honderd aanwezigen op de publieke hoorzitting op maandag 28 april 2013 in het CCHA. Die er waren, hadden wel een nodige bagage aan kritische vragen.

Gerekend had het stadsbestuur op zo’n achthonderd toehoorders in de grote feestzaal, maar dat aantal werd vrij vlug naar benedengehaald en een nevenzaal werd afgehuurd. Ook voor Genk tekent zich eenzelfde aanwezigheidsscenario af.

Er was nochtans goed reclame gemaakt voor deze openbare beleidsparticipatie van de burger gemaakt via diverse mediakanalen en met duizenden gedrukte brochures.

Vele aanwezigen dachten echter dat ze burgemeester, schepen en verkeersdeskundige over concrete mobiliteitsproblemen konden interpelleren, maar helaas het ging enkel over een mobiliteitsvisie op langere termijn voor de stadsregio Hasselt-Genk.

Al van in het begin dropen er velen dan ook al teleurgesteld af. Anderen die bleven tot het einde beschouwden het mobiliteitsplan als een gemiste kans, aangezien ze de voorstelling niet te goed begrepen of met andere en hogere verwachtingen naar  het infomoment kwamen afzakken. Nog anderen konden zich helemaal vinden achter de mobiliteitsvisie.

De opstellers van de brochure hadden beter de mobiliteitsvisie benadrukt in de titel in plaats van het algemeen klinkende mobiliteitsplan, want dat kon veel onbegrip weghalen onder de aanwezigen.

Daardoor kunnen we ook stellen dat heel wat Hasselaren enkel bekommerd zijn voor mobiliteitsproblemen in hun eigen buurt of parcours, waardoor de dringendheid zich opdringt dat het stadsbestuur de touwtjes stevig in handen neemt, maar wel steeds in overleg en met inspraak van de betrokken partijen.

Anders komen we nergens en worden alle broodnodige aanpassingen op gebied van mobiliteit tegengehouden.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s