Hollands fuiflawaai houdt buurt wakker

Standaard

Heel wat Diepenbekenaars en Genkenaren en ook Hasselaren hebben hun slaap van zaterdag 27 op zondag 28 april 2013 moeten laten om mee te dansen in hun bed op de harde beats van Hollanders die hier een illegaal feestje komen bouwen voor zo’n 200 vooral Nederlanders in een leegstaande depot in Genk.

Kennelijk waren vele partygangers onder invloed en wisten de organisatoren niet dat hier in Vlaanderen zware geluidsnormen bestaan, waardoor hele gezinnen meegevierd hebben tot 8u30 in hun bed.

Het is ons wel een onbeantwoorde vraag, waarom de politie niet durfde ingrijpen, de boel niet stillegden en het zaakje opdoekten, maar het hele zaakje lieten begaan tot in de ochtend.

Volgens persberichten was de politie in ondertal en konden ze die mannen niet aan of durfden ze niet de confrontatie aan te gaan om de boel op te doeken.

Heel triestig is dat om te zien hoe Hollanders hier bij ons komen feesten en de hele verre omgeving wakker hielden, omdat ze het gewoonweg niet wisten.

Ook blijft het een raadsel waarom dat lege depot niet beter afgeschermd was voor krakers, die zo hun vrije gang mochten gaan.

Illegale actievoerders en vredelievende sociale mensen van panden op de Genkersteenweg en Larestraat worden dan wel weer met een overtal aan politiemacht uit het etablissement gedreven en ook nog gearresteerd. En zij maakten helemaal geen buurtkabaal.

Wie kan dat allemaal nog uitleggen?

Advertenties

2 gedachtes over “Hollands fuiflawaai houdt buurt wakker

  1. L Peeters

    Ik begrijp de reactie hier niet en vooral de selectieve verontwaardiging stoort mij. Als pukkelpop een aantal mensen wakker houdt en die dan reclameren zijn het verzuurde mensen. Bij dit voorval in Genk is er blijkbaar niets aan de hand en is niemand verzuurd. Kan mij dan iemand dat verschil uitleggen? Of is een vergunde overlast geen overlast? Of is er dan politiek in het spel en dus wel toelaatbaar?

    • Dit is een duidelijk geval van ongegunde lawaaihinder met overschrijding van de nieuwe geluidsnormen. We zullen zien hoe PP die nieuwe normen gaat toepassen en hoe dan de politiek reageert bij overschrijding

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s