Socialisten werken aan wijkwerkingen

Standaard

sp.a heilig hart

Op paasmaandag 2013 mocht het wijkbestuur van sp.a-Heilig-Hart voor de vierde keer driehonderd paaseieren weggeven tijdens een gezellig onderonsje op een pleintje in de wijk, terwijl volwassenen getrakteerd werden op acht flessen jenever. Dat is nu één van de vele activiteiten die de socialisten organiseren in een aantal Hasseltse wijken. 

Naast de maandelijkse wijkrestaurants in het Crutzenhof en de jaarlijkse barbecue is deze afdeling vooral goed bezig om de wijkbewoners te mobiliseren in ontmoetingsgelegenheden, vooral belangrijk voor de bevordering van de sociale samenhang, toch wel een uitstekend standpunt om de socialistische begrippen als gelijkheid en solidariteit te benadrukken.

“De voorbereiding is louter routine geworden. Enkel de activiteiten via pamfletten in de brievenbussen steken, vraagt veel werk”, zegt Rob Beenders, die kan terugvallen op een vast team van een vier personen, ondersteund door logistieke steun uit hun grote kennissenkring.

Ook sp.a Kuringen heeft zopas een boost gekregen, dankzij hun oproep voor enthousiaste medewerkers aan Repair Café, een ontmoetingsplaats voor mensen die iets komen drinken en dan vervolgens hun defecte huishoudtoestellen of fietsen laten repareren of een dienstverlening vragen bijvoorbeeld bij het invullen van hun belastingsbrief. Immers tijdens de jaarlijkse Paardenmarkt was het weer koppen lopen in de plaatselijke Floreal voor ontbijt met spek en eieren.

In Runkst vond half maart 2013 een succesvolle spaghettislag plaats in de GO Het Gaerveld met veel nieuwe mensen. In Sint-Lambrechts-Herk houden ze hun jaarlijkse rommelmarkt, terwijl de Banneuxwijk en Stevoort ook een afdeling hebben.

Jammer genoeg berusten de plaatselijke werking maar op een kleine kern, waardoor net als in het Heilig-Hart moet gezocht worden naar logistieke ondersteuning in de vriendenkringen.

Een witte vlek bij de socialisten in Hasselt is zeker de regio rond Kermt met Spalbeek, Stokrooie en Tuilt. Willy Claes had het er nog over tijdens zijn naverkiezingsrede over de noodzaak om overal in Hasselt socialistische antennes te hebben, waar mensen elkaar kunnen ontmoeten tijdens één of andere activiteit, net als bij de organisaties van katholieke inslag zoals KWB en Okra.

Maar dat wordt deels goed gemaakt door de regelmatige dansnamiddagen met animatie van JAPS in telkenmale een andere wijk.

Wel is het zeer belangrijk om bij jongeren politieke interesse te kweken om te zorgen voor opvolging. Op dit gebied moeten de socialisten ook meer aandacht vestigen in hun beleid via Animo, net als andere partijen hun jong politiek talent via hun jongerenbewegingen al dan niet kansen geven. Want daar zit de volgende politieke generatie verborgen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s