Nieuwe voorzitters bij intercommunales

Standaard

Inter-energa, Inter-media, Inter-aqua en Infrax Limburg hebben een nieuwe Raad van Bestuur en ook een nieuwe voorzitter.

De maatschappijen zijn verantwoordelijk voor de energiedistributie, de kabeltelevisie en de riolering in hun aangesloten gemeenten.

Na de installatie van de nieuwe provincie- en gemeenteraden moeten immers ook alle afvaardigingen in de intergemeentelijke samenwerkingsverbanden hernieuwd worden.

Nieuwe voorzitters

Infrax Limburg, verantwoordelijk voor personeel en gebouwen: Eric Awouters (Open VLD), gemeenteraadslid Borgloon

Inter-energa, verantwoordelijk voor aardgas- en elektriciteitsdistributie: Jos Claessens (Open VLD), burgemeester Bocholt

Inter-media, verantwoordelijk voor kabeltelevisie: Raf Drieskens (CD&V), burgemeester Neerpelt

Inter-aqua, verantwoordelijk voor riolering: Michiel Liefsoens (SP.A), gemeenteraadslid Hasselt

De burgers kennen enkel Infrax

De burgers komen niet direct in aanraking met deze intergemeentelijke samenwerkingsverbanden. Logisch, want Infrax is de werkmaatschappij die instaat voor de uitvoering van alle operationele taken. Dat betekent ook alle klantencontacten. Daarom wordt in de communicatie enkel de naam ‘Infrax’ gebruikt.

Het beheer en de investeringen van de netten blijven de verantwoordelijkheid van de intergemeentelijke samenwerkingsverbanden uit de Infrax-groep. En vermits de provincie en de aangesloten gemeenten een cruciale rol spelen in de organisatie van de nutsvoorzieningen en het investeringsbeleid zijn ze vertegenwoordigd in de Raad van Bestuur.

Nieuwe voorzitter voor de Infraxgroep

Infrax Limburg zal pas op 29 april 2013 haar afvaardiging in de Raad van Bestuur van werkmaatschappij Infrax aanduiden. Ook de afvaardigingen uit de andere regio’s (Antwerpen, Vlaams-Brabant, West-Vlaanderen) worden dezer dagen vernieuwd. In de schoot van de nieuwe Raad van Bestuur in Brussel zal dan een nieuwe voorzitter aangesteld worden conform de statuten.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s