Loopbrugverhaal Pukkelpop afgevoerd

Standaard

Het liberale voorstel van Kristel Vanquaethoven om een loopbrug over de Kempische Steenweg tijdens de drukke festivaldagen van Pukkelpop werd op de gemeenteraad van 26 maart 2013 afgeketst door burgemeester Claes wegens te onveilig en om budgettaire redenen.

Open VLD wou daardoor de verkeersstroom op de invalsweg vlotter doen verlopen, aangezien festivalgangers de loopbrug zouden moeten gebruiken en minder dat verkeer zouden hinderen.

Echter niemand kan garanderen dat er echter voorwerpen worden naar benedengegooid vanop de brug, die een gevaarlijk risico inhouden voor het autoverkeer, hetgeen de veiligheid zeker niet ten goede komt.

Trouwens het wat ophouden van de verkeersstroom op de Kempische Steenweg door overstekende jongeren draagt bij tot het veiliger en trager rijden en aanschuiven gedurende enkele dagen, dit tot grote ergernis van bepaalde automobilisten die dagelijks deze invalsweg nemen op hun parcours. Zij kunnen dan ook gedurende de festivaldagen een omleiding nemen. Iedereen tevreden stellen, gaat toch niet.

Immers vroeger werd al eens in een Pukkelpopeditie een loopbrug aangelegd in de Tulpinstraat naar de dancehall aan de andere kant, maar dat was geen succes en vormde ook een gevaar.

Zo’n dure loopbrug – ook niet in gekooide versie – komt er niet, niettegenstaande zulke constructies ook al lang in gebruik zijn in het veldrijden en het circuit van Zolder.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s