Leefbaarheid & veiligheid van Stokrooie achteruit: Baldewijns komt

Standaard

Tegen de negatieve adviezen van stads- en provinciebestuur in geeft Vlaams milieuminister Joke Schauvliege toch een vergunning aan Baldewijns om een breekcentrale voor betonstukken te bouwen pal naast een woonwijk aan de Albertkanaalstraat in Stokrooie.

Momenteel heeft Baldewijns een vestiging op het bedrijventerrein ‘de banaan’ achter bloemen Thomas aan de Billikstraat in Kuringen en was het op zoek naar uitbreiding voor de bouw van een luidruchtige breekcentrale.

Die uitbreiding krijgt hij nu – wellicht na veel lobbywerk – ter beschikking langs het Albertkanaal kort bij de leefgemeenschap van Stokrooie.

Deze buurtbewoners zullen nu niet blij zijn, als ze van 7 tot 19u tijdens werkdagen de luidruchtige handelingen van de breekinstallatie moeten aanhoren en meer zware vrachtwagens tolereren.

Ook de veiligheid van het verkeer wordt aangetast, als er voortdurend zwaar vrachtwagenvervoer moet passeren.

Trouwens buurtbewoners kunnen nog steeds protest aantekenen, wanneer die breekinstallatie de gestelde strengere door Schauvlieghe geluidsnormen overschrijden.

De Stokrooienaren kunnen zich in de toekomst nog verwachten aan zo’n tegenstrijdige ministriële beslissing.

Immers het natuurreservaat De Groene Delle staat nog steeds ingekleurd als mogelijke industriezone, iets wat het stadsbestuur ook wil tegenhouden door een negatief advies te stellen. Helaas ligt de eindbeslissing bij de minister.

Advertenties

2 gedachtes over “Leefbaarheid & veiligheid van Stokrooie achteruit: Baldewijns komt

  1. Dirk

    Is het niet wat vroeg om zoveel kritiek te geven op een bedrijf dat nog aan zijn activiteiten moet beginnen ? Je kan die installaties van tegenwoordig waarschijnlijk ook niet meer vergelijken met de breekinstallaties van vroeger. En als je weet dat de eigenaars in vogelvlucht op ongeveer 200 meter ervan wonen zal het allemaal wel meevallen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s