Grete Remen is N-VA’s Vlaamse Madam 2013

Standaard

De vrouwelijke parlementsleden van de N-VA bekroonden de Limburgse onderneemster Grete Remen als ‘Vlaamse Madam’ van het jaar. Het is al de zesde keer dat de N-VA-vrouwen naar aanleiding van Internationale Vrouwendag de VlaM uitreiken.

“De N-VA-vrouwen willen de Internationale Vrouwendag van 8 maart 2013  niet onopgemerkt laten voorbijgaan,” aldus Kamerlid Sarah Smeyers, de initiatiefneemster van de VlaM.

“De VlaM-trofee bekroont straffe Vlaamse madammen die bewijzen dat ook vrouwen hun mannetje kunnen staan.” Dit jaar kozen de vrouwelijke parlementsleden van de N-VA voor Grete Remen, die aan het hoofd staat van het Limburgse natuurvoedingsbedrijf Damhert.

“Ondernemers worden veel te vaak afgeschilderd als hebzuchtige onmensen die alleen uit zijn op maximale winst. Grete Remen past niet in die kleingeestige karikaturen,” meent Smeyers. 

Die met dat gewei Damhert is een succesvolle KMO die in februari 2013 nog de bouw van een nieuwe fabriek kon aankondigen.

Maar het bedrijf huldigt ook een bijzonder sociale filosofie, heeft veel aandacht voor ecologie, werkt met een horizontale structuur waarbij iedereen op gelijke voet staat en stelt opvallend veel vrouwen en enkele mensen met een mentale beperking te werk.

In dat profiel past zakenvrouw Grete Remen perfect. “Met Grete Remen schrijven we opnieuw een bijzondere vrouw bij op onze erelijst,” besluit Lies Jans.  

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s