Kermt neemt touwtjes in eigen handen in dorpsraad

Standaard

Zeventien plaatselijke verenigingen en organisaties aangevuld door een paar enkelingen hebben zich in Kermt verenigd in de dorpsraad.

Opzet is om impulsen te geven richting stadsbestuur om het leven in Kermt af te stemmen op de lokale noden en wensen van de de Kermtse gemeenschap.

En dat is broodnodig, want tot vandaag zijn er nog enkel een paar buurinitiatieven, enkele verenigingen en sportverenigingen, waarvan het aantal groeiende initiatieven volgens www.kermt.be jaarlijks worden opgehouden.

Het bruisende Kermt van weleer is verwaterd en daar moeten frisse ideeën ontspruiten om te kunnen herbronnen op korte-, middellange- en langetermijn.

Niet alleen moet gekeken worden naar nieuwe initiatieven, maar ook naar de verkeersveiligheid in een dorp dat samen met Spalbeek in twee werd gesplitst door de heraangelegde steenweg.

Bij dat alles is het uiteraard belangrijk om een masterplan op te stellen met hetgeen wat en hoe men wil bereiken op welke termijn en met welke structuur men binnen de dorpsraad wil werken.

Goede communicatie vanuit de dorpsraad naar de plaatselijke bevolking en verenigingen is daarvoor cruciaal.

Het opvolgen van onder andere het dossier van de sporthal van Kermt kan daarbij een eerste stap zijn in de verdere uitbouw van de werking van de dorpsraad.

Wat er nu in Kermt gebeurt door de lokale inwoners, zou meer moeten gebeuren in die delen, wijken en deelgemeenten van Groot-Hasselt, waar de sociale samenhang te versnipperd is of soms aan de heel lage kant.

In Kuringen-Centrum is er een jaar of twee ook zo’n platform vanuit de oudercomité van de Stedelijke Basisschool opgericht in samenwerking met een drietal plaatselijke verenigingen met vooral speciale aandacht voor de plaatselijke verkeersveiligheid, maar helaas na één vergadering hebben ze er de brui aan gegeven.

www.kermt.be

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s