Dat ziet oppositie graag: besparing van 25% op gezamenlijke aankoop van software

Standaard

De oppositie van N-VA, Open VLD en VB zullen een beetje tevredenheid tonen, nu Hasselt samen met centrumsteden Kortrijk, Brugge, Leuven en Sint-Niklaas een aankoop van software hebben gedaan van nieuwe software, met een besparing van 25% door een gezamenlijke aanbesteding.

Door groepsaankopen worden kosten en expertise gedeeld.

De geüpdatete software, geleverd door Cipal en Green Valley die beiden ervaring hebben in de uitbouw van specifieke software voor de overheid, is bestemd voor schepencollege, gemeenteraad en stadssecretaris en wordt verrijkt met bijkomend maatwerk en koppelingen met diverse back-office toepassingen zoals boekhoudsoftware en dossieropvolging in het kader van overheidsopdrachten.

Eind 2013 zullen de vijf steden beschikken over een nieuw webgebaseerd platform dat de administratie zal toelaten om de voorbereiding, de behandeling en de opvolging van bestuurlijke beslissingen volledig digitaal te laten verlopen.

Bovendien zal een krachtige zoekfunctie worden ingebouwd. Raadsleden zullen onder andere via tablets de agendapunten kunnen voorbereiden, de dossierstukken digitaal consulteren en de vergadering digitaal volgen. Dit alles zal de efficiëntie van het besluitvormingsproces verhogen.

Van die groepsaankopen tussen de centrumsteden maar ook met andere gemeenten met interesse in e-decision-software kan voortaan gebeuren via een aankoopcentrale, waardoor lange openbare aanbestedingen worden vermeden.

Deze groepsaankopenpolitiek is zeker uitbreidbaar naar andere domeinen, of niet? Bvb. fairtrade, als dat weer niet onder de besparingsstroom valt.

www.hasselt.be

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s