Open VLD Hasselt ziet liever stadsadministratie op site Herkenrodekazerne

Standaard

Open Vld Hasselt is voorstander om de stadsdiensten in het centrum te houden. Dit is belangrijk voor de leefbaarheid van onze binnenstad.

In hun verkiezingsprogramma heeft Open VLD Hasselt de Herkenrodekazerne naar voor geschoven als nieuwe plaats voor de Hasseltse stadsdiensten. Deze locatie biedt voldoende ruimte om alle administratieve diensten samen te brengen, ligt in het centrum en aan de grote ondergronds parking van het Dusartplein.

De liberalen vinden het goed dat een onderzoek volgt naar de haalbaarheid van een mogelijke verhuis en een herbestemming van een historisch gebouw in het centrum, maar stelt zich wel bedenkingen over de grootte van de site om alle administratieve diensten en OCMW in te huisvesten en of er voldoende parkeerplaats voor de ambtenaren is voorzien.

Indien deze locatie definitief wordt gekozen, dringt Open VLD Hasselt aan om eindelijk werk te maken van de doorsteek naar de Koning Albertstraat. Deze plannen worden al jaren aangekondigd en werden reeds concreet uitgetekend door architect Jules Vanleysen.

Deze doorsteek is belangrijk voor de blijvende commerciële ontwikkeling van Hasselt als shoppingstad en blijft een belangrijke vraag van de handelaar.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s