N-VA neemt taak Vlaams Belang over in Hasseltse gemeenteraad

Standaard

Het voorspelt niet veel goed om een gemeenteraad met amper tien agendapunten te trekken tot een gat in de avond, nu N-VA met elf raadsleden maandelijks klaarstaat met getrokken wapens om zeer gespecifieerde vragen te stellen over elk agenda-item aan het meerderheidscollege.

Voor de meerderheid zal  het zeker aanpassen zijn, nu de regenboogcoalitie aan flarden is geschoten en ze met een degelijke oppositie van N-VA, Open VLD en VB moeten rekening houden.

De meest opmerkelijke vraag uit de oppositie tijdens de eerste echte gemeenteraad van 2013 op dinsdag 22 januari kwam van Guido Fissette (N-VA), die wou weten waarom het schepencollege niet werd gereduceerd tot vijf schepenen en een burgemeester om zo 1,5 miljoen euro op zes jaar anders en beter aan te wenden.

Het was eerste schepen Karolien Mondelaers (CD&V) die de zieke burgemeester Hilde Claes verving en die mocht antwoorden. Zij verdedigde uiteraard het onderhandelde bestuursakkoord tussen HH en CD&V en kaatste de bal naar N-VA terug door te stellen dat zij in de onderhandelingen met CD&V zeven schepenen voor ogen hadden.

De afwezigheid van ex-raadslid Ivo Konings (HH) – die de zaak van de mindervaliden steeds behartigde – werd prompt ingenomen door een gepaste interventie van Joske Dexsters, die het had over de gebrekkige toegankelijkheid van het CCHA, waar op 18 december 2012 de goederenlift voor gehandicaptenvervoer werd gebruikt, omdat de personenlift defect was en nog steeds was op 4 januari 2013, wanneer het stadsfeest werd georganiseerd.

Al bij al beloven gemeenteraden met lange agenda’s in de toekomst uit te draaien op nachtwerk, want deze fractie vlooit elke regel op zoek naar materie uit om via constructieve oppositie vragen te stellen!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s