Open VLD Hasselt klaar voor zesjarige legislatuur

Standaard

Open Vld Hasselt op installatievergadering Gemeenteraad

Met vier verkozenen in de gemeenteraad en de vertegenwoordigers in de politieraad en OCMW- raad voelt Open VLD Hasselt zich geroepen om een liberale toets aan het beleid toe te voegen.

Met Filip Decat als voorzitter vaardigt Open VLD Laurence Libert, Eric Jorissen, Jean Lambrecks en Kristel Bekkers-Vanquaethoven af in de oppositiebanken van de gemeenteraad.

Laurence Libert (32) is fractieleidster, van Hasselt-Centrum en gewezen schepen. Eric Jorissen (53) is tandarts in Rapertingen, Jean Lambrecks (64) uit Kuringen is ex-fractieleider en medezaakvoerder van Grondwerken Lambrecks en Kristel Bekkers-Vanquaethoven (50) uit Godsheide ide concessiehouder van Tupperware. Als eerste opvolger staat zaakvoerder Luc Simons (46) uit Moos Herk paraat.

Eveneens zetelen Laurence Libert en Eric Jorissen in de politieraad.

Anneke Winkelmolen (30) uit Herk vertegenwoordigt Open VLD Hasselt voor de volle zes jaar in de OCMW-raad, terwijl zaakvoerder Sabine Bollen (37) uit Radpertingen in de OCMW-raad komt in de periode 2017-2018 en is meteen ook eerste opvolger in de provincieraad.

De inhoudelijke dossiers worden voorbereid door onze nieuwe fractie, aangevuld met experts zoals Luc Simons (inhoudelijk luik) die ook de vertegenwoordiger zal worden in het Autonoom Gemeentebedrijf en Luk Delbrouck die  dossiers op juridisch vlak zal begeleiden.

Jong Vld Hasselt onder leiding van Philippe Dehasque krijgt binnen de fractie een belangrijke rol om diverse thema’s die jongeren aanbelangen uit te werken, aldus Decat.

“We willen het contact met de burger optimaliseren door het creëren van een wijkwerking onder leiding van wijkverantwoordelijken. Zij zijn het luisterend oor voor de problemen van hun wijk”, aldus voorzitter Filip Decat. Daarom werkt Open VLD met wijkverantwoordelijken.  

– Banneuxwijk: Vital Hermans en Johnny Cuypers

– Kiewit: Stéphane Hendrickx

– Centrum: Laurence Libert

– H.-Hartwijk: Luk Delbrouck en Kim Tuts

– Rapertingen-Wimmertingen: Eric Jorissen en Erwin Voets

– Runkst: Ken Watzeels

– Sint-Katarinawijk & Kapermolenwijk : Filip Decat

– Sint-Lambrechts- Herk: Luc Simons

– Stevoort: Danny Vanswijgenhoven

– Kermt-Spalbeek-Tuilt: Bob Maesen

– Godsheide: Kristel Bekkers-Vanquaethoven

– Kuringen – Stokrooie: Philippe Dehasque

www.hasselt.openvld.be

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s