Heraangelegde Hasseltse Grote Markt tegen 2016

Standaard

Het stadsbestuur heeft de eerste aanzet gegeven om de Grote Markt, Kortstraat en Kleine Maastrichterstraat te heraanleggen door het bureau Cleuren-Merken opdracht te geven om een voorontwerp uit te werken om deze site te vernieuwen tegen 2016.

Openbaar werkenschepen Froidmont vindt dat de Grote Markt zijn identiteit heeft verloren door de vele kleine ingrepen in de loop der jaren en streeft na vernieuwing voor plaats voor een multifunctioneel karakter van evenementen en horeca, twee zaken die elkaar wel moeten aanvullen.

Nu weten we uit de woorden van burgemeester Claes dat er in de toekomst vage plannen bestaan om de verbinding tussen de Stationsomgeving en het stadscentrum eveneens te herinrichten met aandacht voor de Grote Markt, Havermarkt, Ridder Portmansstraat en Bampslaan, net als de heraanleg van de Molenpoort voor de verbinding tussen de Blauwe Boulevard en de Demerstraat.

In dat plan moeten we dan ook de heraanleg van de site rond de Grote Markt zien. Immers de overige straten volgen nog.

Wat er met de mobiliteit van vrachtverkeer, gratis bussen en auto’s op de Grote Markt moet gebeuren, daar is nog geen akkoord over en moet nog worden onderhandeld, zeker in een groter mobiliteitsplan voor de binnenstad.

Wordt de binnenstad verkeersluwer of verkeersvrij, gaan er nog gratis bussen in- en uitrijden en hoe evolueert het vrachtvervoer voor leveringen versus de diensten van Citydepot?

Vraag is nu, hoeveel zo’n voorontwerp voor de vernieuwing van de Grote Markt waard is, wanneer er geen rekening wordt gehouden met de mobiliteit.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s