Gemeenteraad officieel aangesteld en beëdigd

Standaard

Op woensdag 2 januari 2013 werden de gemeenteraadsleden samen met de schepenen voor de volgende legislatuur officieel aangesteld en beëdigd in het oog van burgemeester Hilde Claes. Ook raadsleden voor OCMW-raad en politieraad werden meteen ook aangeduid en dit allemaal in een bomvolle raadszaal van het stadhuis met veel publiek.

publiek

Na een inleidend woordje van burgemeester Claes, die wees op de grote uitdaging die het stadsbestuur moet aangaan om de toekomst van de economie, duurzaamheid en latere generaties Hasselaren te vrijwaren, kwamen ook de fractieleiders aan het woord. Allen waren bereid om constructief samen te werken met een kritisch oog vanuit elke partij voor de verdere opbouw van onze gemeenschap.

Steven Vandeput nam het woord namens N-VA en pleitte ervoor dat er ook wordt gesproken over hun programmapunten betreffende duurzaamheid, bereikbaarheid van de stad, betaalbare projecten en meer overleg met de burger, terwijl Ivo Belet namens de CD&V investeringsbegrotingen in hun volgende beleidsnota zal doordrukken om tot groei te komen.

Frank Vandehoudt van Helemaal Hasselt vond dan weer een gesprekspartner bij de N-VA, omdat beiden de opstekende armoede in onze stad willen aanpakken.

Liberale Laurence Libert was gematigd positief in haar pleidooi, maar de Open VLD zal elke beslissing aftoetsen of ze daadwerkelijk ten goede komt aan elke Hasselaar.

De meerderheid wordt gevormd door Helemaal Hasselt met 15 zetels en CD&V met 10. Op de oppositiebanken zitten N-VA met 11 zitjes, Open VLD met 4 en Vlaams Belang met 1 zetel.

Burgemeester is Hilde Claes, eerste schepen Karolien Mondelaers (CD&V), tweede schepen Brigitte Smets (HH) en derde schepen Tom Vandeput (CD&V), terwijl Carlo Gysens (HH onafhankelijke) voorzitter wordt van de gemeenteraad en Nadja Vananroye (CD&V) bijkomend schepen is voor welzijn (ook OCMW-voorzitter).

Dit zijn de schepenen en hun bevoegdheden

schepencollege

Karolien Mondelaers (CD&V) behoudt het departement cultuur en onderwijs maar krijgt daarnaast ook toerisme onder haar bevoegdheid.   

Brigitte Smets (sp.a) wordt verantwoordelijk voor burgerlijke stand en bevolking, wonen en sociale huisvesting en ontmoetings- en dienstencentra. 

Tom Vandeput (CD&V) wordt schepen van economie, landbouw, ruimtelijke ordening en grondbeleid. 

Rob Beenders (sp.a) behoudt mobiliteit en parkeerbeleid maar krijgt er nog sport en gebouwen bovenop.

Michel Froidmont (sp.a) wordt schepen van openbare werken, reiniging, watervoorzieningen en faciliteitenbeheer.

Toon Hermans (Groen) krijgt energie, duurzaamheid en leefmilieu, dierenwelzijn, ontwikkelingssamenwerking en het domein Kiewit in zijn portefeuille.

Valerie Del Re (sp.a) blijft op post bij jeugd en financiën. Personeel en administratie, de ombudsdienst en groen worden toegevoegd aan haar bevoegdheden.  

Gerald Corthouts (CD&V) wordt schepen van juridische zaken, kerkfabrieken, evenementen, markten en foren. 

Nadja Vananroye tot slot wordt OCMW-voorzitster en zal aan het schepencollege toegevoegd worden als schepen van welzijn, gezin en senioren.  

De nieuwe bestuursploeg werkt nu verder aan een positieve beleidsnota en begroting voor Hasselt .

In de gemeenteraad zetelen

Voor Helemaal Hasselt zijn dat Frank Vandenhoudt, Derya Erdogan, Michiel Liefsoens, Brigitte Grosemans, Stijn Stijnen, Christa Tuch, Kevin Schouterden en Habib El Ouakili.

helemaal hasselt

Voor CD&V zijn dat Ivo Belet, Koen Beulen, Peter Liefsoens, Hubert Lenssen, Pieter Cuppens en Marijke Jordens.

cd&v

Voor N-VA  met 11 zetels zijn dat  Steven Vandeput, Lies Jans, Guido Fissette, Joske Dybajlo-Dexters, Katrijn Otte, Rik Dehollogne, Bert Lambrechts, Lut Creemers, Marc Collett, Sylvia Feytons en Jan Wouters (vervangt Katrien Leen).

n-va

Voor Open VLD zetelen Laurence Libert, Jean Lambrecks, Eric Jorissen en Kristel Bekkers-Vanquaethoven.

open vld

Voor Vlaams Belang komt Frank Troosters in de plaats van Katleen Martens.

vlaams belang

De maandelijkse openbare gemeenteraad vindt plaats op de vierde dinsdag van de maand. Schepencollege is het elke donderdagvoormiddag.

 www.hasselt.be

Advertenties

Een gedachte over “Gemeenteraad officieel aangesteld en beëdigd

  1. Hello, I really loved your site. Unfortunatly i found it on the second page of google. its really a shame that big G is not ranking your site among the best of the best. Anyway you may want to try this free tool name SEOIQ here is a link http://elercy.com/seoiq the software is 100 free. i hope it will help you grow your site and get you more visitors and money. have a Nice day . Greeting from the UK

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s