Waarom al die heisa rond Hazodi-affaire, als het toch afloopt op sisser?

Standaard

Dat is nu wel de actuele vraag die de gewone burger zich stelt na die ophefmakende gebeurtenissen van pesterijen, zelfverrijking en confrontaties die aan het licht kwamen tijdens de vele onderzoeken rond de Hazodi-affaire.

Het politiecollege van Hasselt, Diepenbeek en Zonhoven pleiten nu om er zand over te doen.

De klokkenluiders mogen hun hogere verloningen behouden, niettegenstaande ze nu wel lager verloond worden. Er zijn niet voldoende harde bewijzen tegen hen. Ook de klachten rond pesterijen werden eerder gedeklasseerd na onderzoek.

Michel Beckers mag terug aan de slag als hoofdcommissaris en zal korpschef Pierard boven zich moeten dulden, maar kan nog vervolgd worden voor onterechte ontvangen premies. Hij mag zijn kepie en kostuum vanaf 5 januari 2013 terug aandoen.

De laatste beslissingen zijn een gevolg van de resultaten van de onderzoeken van het parket, de arbeidsauditeur en voorheen ook van I-Force. Kwaad opzet kon moeilijk bewezen worden wegens te lichte bewijslast.

Al die regelmatige afleveringen rond de Hazodi-affaire is ontstaan om meer duidelijkheid en rechtvaardige rechtzettingen te krijgen via de media om wat allemaal fout liep bij het Hazodikorps terug recht te trekken.

De hele affaire heeft het Hazodi-korps geen goed gedaan, maar toch zijn ze gewoon blijven verder werken onder een andere korpschef die alles terug rechttrok en de politie op straat stond en staat nog steeds ten dienste van de burger.

Het was het geknoei en onrechtmatigheden die na mediaal onderzoek ook een justitieel karakter kregen.

Het leek wel een zekere afrekening tussen politieke machten, hogere politiekaders en de kleine alen van de klokkenluiders, aangepord door dagelijkse negatieve mediaberichtgeving.

Alles schijnt nu terug in de plooi te komen liggen na de laatste beslissing van het politiecollege. Echter nog niet voor Michel Beckers die nog een sanctie moet vrezen.

De klokkenluiders zullen wellicht volgens de media geen genoegen nemen met de beslissing. Verwacht wordt dat zij nog verdere stappen zullen ondernemen, niettegenstaande dit voor hen een verhoogd risico kan inhouden, dat ze na de vorige jusititiële uitspraken in hun nadeel, opnieuw aan het kortste einde kunnen trekken bij een volgende beslissing.

Zij moeten al geen teveel loon niet meer terugbetalen, maar zijn nu wel betaald volgens een lagere loonschaal.

Einde Hazodi-affaire?

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s