Gemeenteraadsleden nemen afscheid

Standaard

Op de laatste gemeenteraadszitting van dinsdag 18 december 2012 van de legislatuur werd afscheid genomen van raadsleden die niet meer verkozen zijn voor de volgende legislatuur. Speciale aandacht ging naar voorzitter en liberaal Paul de Bellefroid, die een cadeautje kreeg overhandigd en zich voortaan gaat inzetten als handelsrechter. Burgemeester Claes las de lijst van afvallers voor.

hilde claes paul de bellefroid

Het was het enig Spiritlid Annemie Roppe die de dankpleiade inzette met mooie poëzie over samenwerking, positivisme en de verwezenlijkte doelstellingen.

Socialist Ivo Konings hamerde op zijn beurt op een zo belangrijke visie die zeker tot uiting moet komen in het beleid, de begroting en overleg met de nieuwe oppositie.

Liberaal Jean Lambrecks had het in zijn rede erg moeilijk dat zijn fractie na dertig jaar meerderheid de oppositiebanken zal moeten opzoeken en komt komt erg sceptisch over wat de nieuwe coalitie te wachten staat.

Tenslotte was er nog CD&V’er Ivo Belet die het standpunt van Ivo Konings bijtrad.

Jammer is dat twee mensen met een lichamelijke beperkingen, Ivo Konings en Lieve Gelders, niet meer verkozen geraakten. Hun inbreng aangaande hun materie, kennis en ervaring woog zwaarder door bij het nemen van beslissing die gehandicapten aanbelangden.

Eens kijken of de beslissing over de toegankelijkheid van nieuwe particuliere horecazaken in de volgende legislatuur kan doorgedrukt worden?

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s