Vlaams Belang Hasselt pakt uit met vernieuwde en jonge kandidatenlijst voor 14 oktober 2012

Standaard

Het VB kwam in Hasselt voor het eerst op in 1994 en haalde toen 5,3 % stemmen. Met een beperkte lijst werd in 2000 7,8% van de stemmen binnengehaald en werd onder leiding van Stevaert een monstercoalitie gesmeed, waardoor de oppositie zo goed als monddood werd gemaakt. In 2004 werd Katleen Martens verkozen tot Vlaams Volksvertegenwoordiger en bij de gemeenteraadsverkiezing van 2006 haalde het VB zelfs een score van 13,92%.

De kandidatenlijst  van het VB Hasselt wordt getrokken door Vlaams Volksvertegenwoordiger Katleen Martens (43). Afdelingsvoorzitter Frank Troosters (41) en uittredend gemeenteraadslid Theo Boosten (63), beiden lokale sterkhouders, vervolledigen de top drie.

Op de vierde plaats staat ingenieur Peter Brauns. Op de vijfde plaats staat uittredend gemeenteraadslid José Claes en uittredend provincieraadslid Koen Ooms (58) duwt de lijst.

Lijsttrekker Katleen Martens was voor het eerst lijsttrekker in 2006 en behaalde toen 3.324 voorkeurstemmen. Sindsdien is zij fractievoorzitter in de gemeenteraad. 

Meer dan de helft van onze kandidaten (24) zijn nieuwe kandidaten. De lijst telt 21 vrouwen en 20 mannen en is een afspiegeling van alle leeftijdscategorieën in onze maatschappij.

De kandidatenlijst wordt vooral gekenmerkt door heel wat jonge kandidaten: 6 twintigers (waaronder enkele studenten) en 3 dertigers. De 41 kandidaten zijn van verschillende afkomst. De meeste kandidaten zijn autochtone Vlamingen, maar er zijn eveneens ook 4 kandidaten van Poolse, Griekse of Russische afkomst. 

De thema’s waarmee Vlaams Belang in Hasselt naar de kiezer trekt zijn een open en correct bestuur meer betrokkenheid van de Hasselaar, veiligheid, mobiliteit, ondernemingsgericht beleid en tenslotte enkele sociale thema’s zoals kinderopvang.

Deze ploeg is klaar om onze standpunten inzake veiligheid, democratisch bestuur, financiële sanering en zo meer uit te dragen en te verdedigen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.