Open VLD Hasselt is er met lijst en programma voor gemeenteraadsverkiezingen 2012

Standaard

Met een mooie presentatie van programma en lijst op www.groeihasselt.be presenteert Open VLD Hasselt onder de noemer Groei haar lijst en programma voor de gemeenteraadsverkiezingen 2012.

De lijst wordt getrokken door schepen Laurence Libert en geduwd door gemeenteraadsvoorzitter Paul De Bellefroid. De top -5 wordt aangevuld door rsp. Eric Jorissen, Jean Lambrecks, Luc Simons en Anneke Winkelmolen.

Hoofdaccent in hun programma ligt op groei en ondernemen. Zo willen de liberalen meer landbouwgrond omzetten naar andere bestemmingen om ruimte voor ondernemen en betaalbaar wonen te bevorderen. Zij willen de nieuwe stadsdiensten centraliseren in de Herkenrodekazerne en willen ook de commerciële leegstand aanpakken door eigenaars aan te zetten om hun pand beschikbaar te stellen als startshops voor artistieke projecten of jonge ondernemers. Ook zijn ze voorstander van één ondernemersloket en de aanstelling van een ondernemersmanager.

Eveneens ijvert de Open VLD Hasselt voor een gemeenschappelijk cultuur- en sportbeleid met Genk en de invoering van maximum 18 euro per dag per kind voor werkende mensen en 6 euro voor alleenstaande moeders en inactieven gedurenden de twee eerste jaren. Duizend extra sociale voorzieningen voor seniores staan ook op hun programma.

Voor de betere benuttiging van het Kapermolenpark stellen de liberalen voor om alle omheining weg te halen om zo een aantrekkelijk stadspark te creëren met meer aandacht voor mogelijkheden met de Demer.

Hun milieubewustheid wordt benadrukt door het gebruik van meer LED-verlichting en het aanmoedigen van ecologische renovatieplannen met groene premies. Tevens willen Runkst deel laten uitmaken van Hasselt-Centrum door een groene overkapping over  het spoor voor wandelaars en fietsers.

Veiligheid en meer bepaald verkeersveiligheid is ook hun prioriteit. Daarom pleiten ze voor digitale nummerplaat herkennende camera’s op de invalswegen, meer drugspreventie en aanpak van jonge drugdealers aan scholen en het inzetten van een mobiel politiekantoor bij manifestaties en in de stationsbuurt.

Tenslotte zijn de liberalen te vinden voor het herbekijken van het gratis openbaar vervoer in onze stad.

De lijst

1. Laurence Libert  2. Eric Jorissen  3. Jean Lambrecks  4. Luc Simons  5. Anneke Winkelmolen  6. Sabine Bollen  7. Kristel Bekkers-Vanquaethoven  8. Raymond Naets  9. Danny Vanswijgenhoven  10. Luk Delbrouck  11. Ineke Saris-Bogaerts  12. Micheline Vandebergh  13. Inge Jorissen  14. Cindy Theysmans  15. Grisar Pieter-Jan  16. Josiane Jeurissen-Branche  17. Bob Maesen  18. Vital Hermans  19. Marc Thys  20. Yvan Kooken  21. Chantal Vriamont  22. Johnny Cuypers  23. Stéphane Hendrickx  24. Peter Hermans  25. Aytan Capan  26. Gisèle Coppens  27. Martine Houben-Knaepen  28. Miriam van Brug-Verhappen  29. Francis Spaas  30. Annick Baree  31. Patricia Dewyngaert  32. Zena Hardy  33. Nathalie Vreven  34. –  35. Bart Renquin  36. –  37. Peter Briers  38. Jo Geladi  39. Philippe Dehasque  40. Pascale Byloos  41. Paul De Bellefroid

www.groeihasselt.be

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.