Dikke vis Bert Lambrechts bij N-VA Hasselt met CD&V-achtergrond

Standaard

Bert Lambrechts , voorzitter KMO Contact bij Unizo-Limburg en baas van evenementenbureau Cocomo, Bert Lambrechts, heeft politieke ambities en komt voor de gemeente- en provincieraadsverkiezingen 2012 op de N-VA-lijst. Het is een dikke vis, vermits hij een groot netwerk van relaties, vrienden en kennissen heeft uitgebouwd in en rond Hasselt. 

De familie Lambrechts is van oudsher een CD&V-familie. Zuster Tinneke zetelde ook voor die partij in de gemeenteraad, wel bijna twee decennia geleden.

Bert Lambrechts wordt 50 jaar en is telg van Lambrechts groothandel in Tongeren, is getrouwd met een Hasseltse, woont in de Rapertingenstraat, heeft een duidelijk Hasselts accent gecreëerd, kent ook vele Hasselaren al dan niet in het nachtleven en runt succesvol het evenementenkantoor Cocomo aan Kaai 16.

Bert Lambrechts is ook een druk zakenman met heel wat vergaderingen en stresserend leven voor Unizo en zijn eigen bedrijf om beide organisaties in goede banen te leiden. Echter ernstige gezondheidsproblemen hebben hem op het randje van leven en dood gebracht.

Zijn politieke ambitie mag dan bij de N-VA-lijst voor de gemeente- en provincieraad liggen, als die vergaderingen en politieke bedrijvigheden zorgen er nog bijkomen in zijn druk zakenleven met een al dan niet kwellende gezondheid, kunnen we dat zien als een verwezenlijking van een persoonlijke opportuniteit die achteraf kan uitdraaien in een al dan niet negatieve consequenties.

Ben Lambrechts vindt ook heel wat verwezenlijkingen van de 12-jarige ruime meerderheid van socialisten, groen, christendemocraten en liberalen van de huidige meerderheidscoalitie goed voor de Hasselaren, maar wil meer transparantie en toekomstvisie in het stadsbeleid, totstandgebracht door grondige veranderingen met opnieuw een sterke oppositie in de gemeenteraad. Van beleidsverantwoordelijkheid is hij ook niet vies.

Bert zal zeker de gemeentelijst duwen en de provincielijst van de N-VA trekken.

Veranderingen

Veranderingen willen ze allemaal en die moeten er ook komen. Maar de grote veranderingen in het N-VA-programma zullen dan ook niet kunnen gerealiseerd worden van vandaag op morgen, maar in overleg en in compromisvorm met andere partijen.

Immers bij bestuursverantwoordelijkheid zullen ze ook moeten meeroeien met de veranderingsstroom die in Hasselt al is ingezet en zullen zij ook in vele beslissingen water bij de wijn moeten doen, willen ze komen tot goede realiseerbare plannen.

Je kan toch zomaar niet de Blauwe Boulevard gaan opbreken en er een andere invulling aangeven en in hocuspocusstijl bouwgronden bijcreëren.

Wel kan je met kleinschaliger projecten meer verwezenlijken dan al dat grootschalige, waar Hasselt al de laatste jaren zo vaak het nieuws gehaald heeft met contracten met grote vastgoedontwikkelaars. Schandaalsferen vermijden door grotere transparantie in het beleid wordt ook nagestreefd.

Op 16 juni 2012 zullen we zien, wat N-VA Hasselt in petto heeft als programma voor de gemeenteraadsverkiezingen 2012.

http://hasselt.n-va.be

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.