Annemie Roppe stopt met politiek

Standaard

Annemie Roppe (65) is nog als enig volhardend partijlid van de inmiddels opgedoekte Vlaamse Progressieven in de fractie van Pro Hasselt actief in de Hasseltse gemeenteraad, maar stopt eind 2012 met politiek. Ze wil haar tijd delen aan een nieuwe relatie met heel wat familie, het verenigingsleven en de vzw’s Similes en Lucia.

“Momenteel revalideer ik van een tweede heupoperatie”, begint ze het gesprek. De dood enige tijd geleden van haar zuster heeft haar toch diep geraakt. “Inderdaad, want met haar kon ik het best overweg en ze is op korte tijd onverwacht overleden en dat heeft me diep aangegrepen”, motiveert zij haar actueel gevoel.

Annemie was lid van 2003 tot 2007 van de Vlaams Parlement voor Spirit. “In de gemeenteraad pas verkozen in de deze legislatuur. Het mooiste wat ik meegemaakt heb in de gemeenteraad, was zeker het moment dat de meerderheid mijn advies volgde om niet in te tekenen voor een Dexialening met hoge intresten, hetgeen hen behoed heeft van alle financiële miserie met Dexia”, reageert ze fier.

Annemie Roppe is zeker zeer sociaal ingesteld. “Onlangs heb ik het voorzitterschap van de vzw Similes, een vereniging voor familie en naasten van personen met een psychiatrisch probleem, om ze uit te bouwen in Limburg. Verder ben ik nog actief in de vzw Lucia, een vereniging die hulp biedt aan zwangere vrouwen en gezinnen met kinderen die in kansarmoede leven”, overtuigt Annemie haar sociaal werk en bekommernis.

Inmiddels blijft ze nog steeds zingen in het Kathedraalkoor. De politiek houdt ze voor gezien. “Zowel de socialisten, als de N-VA nationaal vissen naar een mogelijke invulling met mij op hun lijst, maar ik wil afstand nemen van mijn politieke mandaat en mijn energie steken in de sociale projecten, het verenigingsleven, mijn gezondheid en uiteraard mijn nieuwe relatie en familie”, klinkt het erg zeker.

Annemie Roppe is vanaf 1 september 2011 met pensioen. We wensen haar veel geluk in haar verdere leven.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.