Geen interactiviteit op Golden Sixtiesexpo in Openluchtmuseum Bokrijk

Standaard

Het Openluchtmuseum van Bokrijk met zijn 115 antieke huisjes en 40.000 gebruiksvoorwerpen is aan vernieuwing en modernisering toe. Jaarlijks komen rond de 300.000 bezoekers afzakken naar Bokrijk. Wil men dat cijfer tenminste blijven evenaren, dan moet het provinciebestuur investeren met inhoud in zijn accommodatie.

En dat doen ze voor nog wel 2,7 miljoen euro in de permanente expo over de Golden Sixties in de oude stad. Vanaf 31 maart 2012 is deze tentoonstelling enkel met een bezoekje aan het Openluchtmuseum te combineren. Reeds vijfduizend mensen hebben zich geregistreerd voor een kijkje in dit nieuwe themaproject, dat een permanent karakter krijgt in de oude stad, het zorgenkind steeds geweest van het Openluchtmuseum.

De Golden Sixties starten in 1958 bij de opening van het Openluchtmuseum onder impuls van wijlen gouverneur Roppe en de Wereldtentoonstelling in Brussel. De gouden periode met veel economische groei en babyboomers eindigt in 1973 bij het begin van de oliecrisis.

De Golden Sixties wil de babyboomers en ook de jongere generatie een affiniteit en herkenning geven met alles wat er ook maar aan deze periode doet denken, zoals de maanlanding, Woodstock en de glorie van Eddy Merckx.

De tentoonstelling bestaat uit aparte kamers die ingericht zijn naar de design van die tijd. Bij het betreden zijn het net levensechte decors met veel voorwerpen uit die tijd in bruikleen. Een architectenbureau, een kapperssalon, een pompstation, een rode bus…. Teveel om op te noemen. De bezoeker krijgt ook bij het betreden van de expo een antiek paspoort dat ook dient als gids.

Zo te zien moet het budget voor de Golden Sixties en zijn installaties ervoor zorgen voor een succesvolle en massale toeloop van belangstellenden. Jammer genoeg kunnen de bezoekers er alleen maar kijken naar al dat design van de jaren 60. Ze kunnen of mogen niks doen om een ludieke en interactieve manier meer te komen weten of meer te ervaring over die gouden jaren.

Een gemiste kans, zouden we zeggen! Zeker voor de jongere generatie.

www.bokrijk.be

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.