Na meer dan jaar nog steeds geen goedkeuring voor vergunningscommissie voor Limelightstudio

Standaard

Het is reeds meer dan een jaar geleden – op 22 juni 2010 – dat we nog eens berichtten over al dan niet de komst van de Limelightstudio’s op de Philipssite.

Gouverneur Reynders had toch de bouwvergunning goedgekeurd, niettegenstaande twee maal negatief advies van het stadsbestuur. Reden van weigering was het ontbreken van ondergrondse parkeerruimte voor ruimtelijke plaatsbesparing.

Inmiddels werd het conflict voorgelegd aan de vergunningscommissie, maar die heeft nog steeds na een jaar studie of dergelijk van zich laten horen. Het lijkt alsof deze zaak van de rol is verwijderd.

Nochtans waren de Antwerpse filmproducent Corsan en bouwbedrijf Cordeel toegetreden tot een vennootschap om de Limelightstudio’s in de Leoniehal en errond op de Philipssite te bouwen. Cordeel bracht kapitaal en kennis in. 

Inmiddels werden bouwplannen opgesteld zonder rekening te houden met een ondergrondse parking. Een bouwvergunning werd goedgekeurd door Stedebouw, maar twee keer geweigerd door het stadsbestuur, omdat de studio teveel schaarse KMO-terrein zou inpalmen met een grote bovengrondse parking. Nochtans was een ondergrondse parking op voorhand gevraagd door het stadsbestuur, maar daar hadden de architecten geen oren naar.

Normaal zou de bouw zou al vorm hebben gekeregen in 2010. Cordeel zou in de loop van 2011 zich dan terugtrekken uit de vennootschap.

Hoe het nu verder moet, hangt allemaal af van de beslissing van de vergunningscommissie, waartegen geen beroep meer mogelijk is.

Mocht die positief zijn, dan palmt de nieuwe Limelightstudio heel veel nuttige KMO-zone in. Mocht die negatief zijn, dan moet Limelight zijn plannen herzien en zal wellicht de kans bestaan dat ze het project in Hasselt voor bekeken houden. Immers dat avontuurtje duurt ondertussen al meer dan vier jaar.

Mocht de investering – indertijd met grote smile binnengehaald door ex-burgemeester Reynders – niet doorgaan, dan zal de stad de zone indelen in een achttal KMO-kavels.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.