Nieuwe CEO Willy Vanden Poel moet orde op zaken stellen bij Uitgeverij Clavis

Standaard

Onder impuls van minderheidsaandeelhouder LRM en in overleg met de familie Werck als hoofdaandeelhouder in Clavis, wordt Philippe Werck vervangen door Willy Vanden Poel, waarnemend lid van de beheerraad, als CEO. Werck krijgt de taak om het creatieve beleid binnen Clavis te coördineren.

Deze verandering aan de top van jeugd- en kinderboeken uitgeverij Clavis met bureaus op de site van de Herkenrodeabdij drong zich op, omdat de LRM heeft gevraagd om stal eens terug op orde te plaatsen, nu heel veel auteurs en illustratoren aan de klaagmuur staan, wegens te late of zelfs onbetaalde facturen.

Zo was er auteur Marc De Bel die al heel lang niet te spreken was over de betalingen bij Clavis. Het was Rianne Visser, die op haar blog de kat de bel aanbond.

De nieuwe CEO mag alvast beginnen met de administratieve zaken en regelingen bij Clavis eens op papier te zetten, vooraleer hij verdere contacten met onder andere de Vlaamse Auteursvereniging, die de belangen van de werkers in deze sector behartigt, leggen.

Van Willy Vanden Poel weten we dat hij oprichtend CEO van gasketels- en gasboilersproducent Radson Alutherm is en meerdere directiejobs bekleedt bij meerdere ondernemingen.

www.clavisbooks.com

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.