Ambitieuze Rob Beenders krijgt tegenwind

Standaard

Op verzoek van 65-plussers maakte mobiliteitsschepen enige tijd geleden bekend dat 65-plussers vanaf half april kunnen beschikken over voorbehouden en eveneens te betalende parking voor 65-plussen in de Stokerijstraat, aan het cultuurcentrum en op het Dusartplein, mits een speciale parkeerkaart voor seniores te gebruiken. De minder mobiele toestand van seniores zit daar voor iets tussen.

Ondertussen voorziet het Hasseltse parkeerbedrijf met de parkings TT-wijk , Dusartplein, Molenpoort en Welvaartstraat in hun portefeuille ook 20 à 30 plaatsen voor 65-plussers te voorzien in elk van hun gebouwen.

Inmiddels krijgt het voorstel van mobiliteitsschepen Beenders nationale aandacht met heel wat verrassende en ook negatieve reacties. Laat ons wel stellen dat deze beslissing voorvloeit uit een vraag van de kant van bepaalde 65-plussers in Hasselt, met een klacht op overvolle bussen en geen parkeerplaats niet meer te vinden is.

Ook Touring mengt zich in het debat door erop te wijzen dat er stilaan een wildgroei ontstaat van uitzonderingen en ze spreken van discriminerende maatregelen – materie voor het Centrum van Gelijke Kansen.

Compromis

Zoveel ophef rond deze mobiliteitsbeslissing had Rob Beenders wel niet verwacht. Alleszins is nu het stil in de hoek van het stadsbestuur.

Een beter compromis was misschien geweest dat de parkings voor immobiele 65-plussers en gehandicapten zouden worden samengevoegd en desnoods meer uitgebreid. Dat zou een veel betere beslissing zijn geweest, waarmee de gewone burger en 65-plusser kunnen meeleven.

Immers nu is het beeld geschetst alsof de Verkeerswinkel aan elk vragende 65-plusser, zonder ook maar enige controle van de immobiele gezondheidstoestand en enkel maar op vertoon van de identiteitskaart, seniorekaarten à volonté uit te delen om te kunnen genieten van zo’n parkeerplaats, nodig voor mindermobiele senioren en onnodig voor gezonde en zeer mobiele 65-plussers.

Al bij al genomen vrezen we dat deze beslissing vanaf half april wordt uitgevoerd in al dan niet in bijgepaste vorm. Er zijn echter wel mensen – onder andere op Facebook – die het parkeerbeleid in Hasselt ter discussie stellen, zeker nu stukken gratis parkings in de nabije toekomst zullen verdwijnen voor een grote en betalende ondergrondse garage en voor een jeugdherberg.

www.robbeenders.be, www.hasselt.be

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.