Welzijnsminister Vandeurzen brengt goed nieuws op CD&V-gezinsdag

Standaard

Veel gezinnen met kinderen waren op de miezerige zondag afgezakt naar Plopsaland Indoor Hasselt voor de jaarlijkse CD&V-gezinsdag. Ook federale, gewestelijke en lokale CD&V-kopstukken en -mandatarissen gelijk CD&V-voorzitster, Marianne Thyssen, federaal mobiliteitsminister, Ingrid Vervotte, en Vlaamse welzijnsminister, Jo Vandeurzen, ontbraken niet op het appel. Terwijl de ouders en hun kids zich te pletter amuseerden op de talrijke attracties van Plopsa Indoor Hasselt, hielden de politici hun toespraken.

De meest opvallende uitspraak tijdens de redes kwam van Vlaams minister van Welzijn, Jo Vandeurzen. Hij houdt een budget van 8,6 miljoen euro achter de hand om nog dit jaar 630 plaatsen bij te creëren in de voorschoolse opvang en nog eens 1500 in de buitenschoolse opvang. Heuglijk nieuws waar vele buitenhuis werkende ouders, die hun kinderen moeilijk geplaatst krijgen in een opvang, geholpen kunnen mee worden. Ook streeftl hij ernaar om tegen 2014 ouders, die zich laten inschrijven bij Kind en Gezin, een premie krijgen bij de geboorte en na het eerste en tweede levensjaar van het kind.

Wel waarschuwt Vandeurzen nog dat de budgettaire ruimte voor nieuwe inspanningen aangaande opvanginitiatieven de komende jaren erg krap zullen zijn, aangezien de besparingspolitiek. Positief is echter dat België de Barcelona-norm voor de opvang van minstens 33 per 100 -3-jarigen haalt, maar dat bepaalde regio’s achterblijven.

Met dit goed nieuws in ons achterhoofd, konden we nog verder genieten van de vele ravottende en plezier makende kids met hun ouders op deze gezinsdag. Stralende gezichten konden tevreden huiswaarts keren.

www.cdnv.be

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.